miercuri, 12 mai 2010

SFATURI II




Primul sfat ar fi ca ca nu ar trebui intai sa se gandeasca la a-si camufla defectele ci la a-si evidentia atuurile. Cineva spunea ca daca o femeie plinuta se simte bine in pielea ei ceilalti nu vor vedea rotunjimile ci femeia.
Cu siguranta ca va ganditi sa va imbracati numai in negru care stim cu totii ca subtiaza, netinand cont si de caracterul fiecareia dintre voi. O femeie plinuta dar vesela, plina de viata poate opta pentru a nu fi in contradictie cu natura ei si pentru culori mai vii (nu stridente!).
Daca sunteti mai plina in partea de jos, este bine de stiut ca ar trebui sa dati volum partii de sus pentru a echilibra, asa ca puteti apela la veste, sacouri cu umeri bine definiti sau cu epoleti sau puteti opta pentru accesorii mai opulente.
O alta greseala frecvent intalnita este alegerea unei rochii cu mult volum, purtata in idee de a masca rotunjimile. Din pacate efectul este invers! Asa ca cel mai potrivit ar fi sa alegeti o rochie usor cambrata, conica in niciun caz a nu se intelege mulata sau din materiale cu continut bogat de elastan.
De evitat ar fi si vestele sau jachetele incheiate. De preferat ar fi ca ele sa fie purtate descheiate, iar fustele conice pana la lungimea genunchiului sau drepte si lungi si cat mai putin ample. Materialele lucioase nu trebuie sa existe in garderoba dumneavoastra, in schimb cele fluide, cu cadere placuta sunt cele mai indicate. De asemenea evitati dungile pe orizontala cu orice pret si inlocuiti-le cu cele pe verticala care inseala bine ochiul, facandu-va mai subtire.
Nu trebuie sa uitati ca un imprimeu marunt si niste accesorii delicate va vor arata si mai plina.
In ce priveste culorile alese nu doar negrul subtiaza, ci si alte culori inchise: gri, maron, indigo, visiniu, kaki.
Pentru a ascunde un abdomen deloc plat, trebuie sa stiti ca umerii trebuiesc sa fie largi, bustul scos in evidenta, talia marcata cu o curea, iar partea de jos evazata. De asemenea curelele putin lasate pe solduri pot crea aceeasi iluzie.
Daca coapsele sunt problema, atunci un pantalon drept cu un sacou tip barbatesc poate fi o alegere buna.
Bratele mai pline pot fi mascate de maneci drepte cu mansete cu intarituri, renuntand la bustiere sau maieuri in bretele.
De asemenea tunicile, camasile mai lungi, rochiile simple, pantofii cu putin toc sunt arme de care va puteti folosi pentru a crea impresia unei siluete suple.
Am sa pun cateva poze care sa va exprime mai bine ce am spus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu